Schollaardt_uitgelicht

Radio dj Annemieke Schollaardt: “De natuur dwingt respect af”

“Regelmatig stapte ik op m’n mountainbike om richting zee naar ‘het einde’ te fietsen.” Radio dj Annemieke Schollaardt, bekend van Wie is de Mol?, studeerde na de middelbare school in Haarlem. In Buitenleven 2018/5 vertelt ze over wat de natuur en het buitenleven vroeger en nu voor haar betekenen.

Oneindig landschap

“Als we in de zomer op vakantie naar Zuid-Frankrijk gaan, lijkt het landschap zo oneindig”, vindt Annemieke. “Daar kan ik soms onrustig van worden. Het is alsof ik behoefte heb aan een bepaalde afbakening. Aan overzicht. Daarom houd ik ook zo van kustgebieden en van eilanden. Het maakt je bewust van wat je hebt. Dit is het, hier moet je het mee doen.”

Zee, lucht, strand en bos

Ook in Nederland zoekt de radio dj samen met haar gezin de kust vaak op. “Het klopt wat iedereen zegt: er valt een last van je schouders zodra je op de boot stapt. Zee, lucht, strand, bos: de natuur dwingt respect af waardoor je je nederiger of nietiger voelt en het niet allemaal maar op de koop toe neemt.”

Interview met Annemieke

In Buitenleven 2018/5 lees je het hele interview met Annemieke Schollaardt. De editie valt 25 mei bij abonnees op de mat. Geen abonnee? Je koopt hem t/m 28 juni in de winkel. Of neem een abonnement en ontvang de editie altijd als eerste thuis. Kijk hier voor de actuele aanbiedingen.

Foto’s Sascha Schalkwijk

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email