Samen met haar gezin onderhoudt Ine van Mierlo een moestuin. Het nieuwe jaar begint ze met diverse groenten uit eigen tuin. “Na al het eetgeweld van de feestdagen is voor mij de overgang naar muesli, kwark en bakken met fruit een beetje een te grote stap. Vandaar dit lekkere soeprecept!”

Uit de moestuin

Deze soep bevat allerlei producten die op dit moment nog in de moestuin voorhanden zijn of via opslag in voorraad liggen. Met wat kleine toevoegingen uit de winkel heb je een gevulde soep en lekkere maaltijd.

Dit heb je nodig voor de groentesoep

• scheut olijfolie
• 4 sjalotten, fijngehakt
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 4 preien, in ringen
• 8 peentjes, in plakjes
• 2 stengels bleekselderij, in stukjes (zonder loof)
• 150 g spekblokjes
• 550 g geweekte en uitgelekte witte bonen
• handjevol tijm
• 750 ml kippenbouillon
• peper en zout naar smaak
• platte peterselie, flinke hand vol en gehakt

Bleekselderij is lekker in de groentesoep

Bleekselderij is lekker in de groentesoep

Zo maak je de groentesoep

• Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de sjalotten op middelvuur een beetje glazig.
• Voeg de knoflook, spek, bleekselderij, prei en de peentjes toe en bak alles circa 2 minuten.
• Voeg de bonen, tijm en de bouillon toe en doe het deksel op de pan. Laat het geheel op laag vuur 15 min. trekken.
• Voeg naar smaak peper en zout toe en de peterselie.

Tip: lekker na een rondje sporten met een warme bol volkorenbrood uit de oven!

Review deze post