Een wat? Een groentemuffin? Je leest het goed, muffins zijn niet alleen geschikt als zoet hapje, hartig doet ‘ie het ook goed! Deze muffins zijn gemaakt met spinazie of wortel en zijn geschikt als bijgerecht op de kersttafel.

Voor 4 personen
bereidingstijd: 30 minuten (+ 20 minuten oventijd).

Ingrediënten

150 gram waspeen
150 gram spinazie
150 gram bloem
2 tl bakpoeder
150 gram boter
3 eieren
2 eiwitten
zout en peper
boter

Benodigdheden

muffinvormpjes

Kook en pureer zowel de waspeen als de spinazie. Verwarm de oven voor op 210 °C. Zeef de bloem boven een kom, voeg bakpoeder, boter en eieren toe en roer het mengsel goed door elkaar. Verdeel het beslag in twee porties en voeg aan het ene de wortel- en aan het andere de spinaziepuree toe. Klop de eiwitten luchtig en verdeel in tweeën. Spatel de eiwitten door de twee soorten beslag. Breng op smaak met zout en peper en schep in de beboterde vormpjes (tot deze voor 2/3e zijn gevuld). Bak de muffins in 20 minuten gaar, laat even afkoelen en haal ze uit de vorm.

Trek gekregen? In Buitenleven 8 (nu in de winkel!) staan nog 21 heerlijke (en makkelijke!) kerstrecepten.

Receptuur: Coen Beute, Styling: Annelies Morris, Fotografie: Jan Luijk

Review deze post