recept pompoen

Vega-recept: Pompoenquiche

Het pompoenseizoen is begonnen! Probeer eens deze kaas-pompoenquiche met gekarameliseerde rode ui.  

Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

6 rode uien
klontje roomboter
balsamico azijn
4 plakjes bladerdeeg
300 gram pompoenvlees
150 gram harde geitenkaas
1 teen knoflook
200 ml crème fraîche
4 eieren
snuf gedroogde tijm
snuf gedroogde oregano
zout en zwarte peper

Snij de uien in dunne ringen en zet ze zacht op met een beetje boter, een snuf zout en een beetje versgemalen witte peper. Laat langzaam garen op een klein vlammetje tot ze glazig zijn. Voeg als de uien halfgaar zijn twee eetlepels balsamico-azijn toe, en laat de uien dan weer langzaam doorgaren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter de taartvorm. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg deze in een stapeltje boven op elkaar. Rol ze met de deegroller op een licht bebloemd oppervlak uit tot een cirkel, iets groter dan de taartvorm (ca. ø 35 cm). Bekleed de taartvorm met het deeg, prik een paar gaatjes in de bodem en zet tot gebruik koud weg. Schil de pompoen en verwijder de pitten en draden. Rasp het vruchtvlees grof en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Rasp de geitenkaas fijn, pel en snipper het knoflookteentje. Meng in een ruime kom de pompoen met de kaas, knoflook, crème fraîche en de eieren. Voeg de tijm en oregano en naar smaak versgemalen peper toe en eventueel een snufje zout. Giet de vulling op het deeg en bak de quiche in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen voor het aansnijden en serveer de warme gekarameliseerde uien er apart erbij.

Wil je meer vega? Vanaf vandaag tot en met 13 oktober is het Vegetarische restaurantweek! Kijk op http://www.devegetarischerestaurantweek.nl/ voor de deelnemende restaurants

Poductie en styling Paula Schouten Colorenco
fotografie Rob Becker
receptuur Catrien Deys, Rob Becker

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email