Een origineel recept met asperges: aspergetaart – Recept Buitenleven
Witte asperges zijn in april en mei goed verkrijgbaar in de supermarkt of bij de boer

Recept: aspergetaart

Ine van Mierlo houdt van moestuinieren en haalt veel verse producten uit haar tuin. Uiteraard in deze periode een recept met het witte goud: aspergetaart uit de pan. “Gezien het seizoen, heb ik deze keer een recept met asperges van eigen land.”

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 4 aardappelen, geschild
  • 1 winterwortel, geschild
  • 1 middelgrote courgette
  • 150 g verse spinazie
  • 250 g asperges, geschild
  • 8 eieren
  • 1 liter zonnebloemolie
  • Handvol tijmblaadjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Een lege yoghurtemmer

Zo maak je aspergetaart

  • Verwarm de zonnebloemolie in een grote koekenpan of lage soeppan op middelhoog vuur.
  • Snijd de aardappelen en de wortels in dunne plakken en schuif ze in de zonnebloemolie. Voeg daarna de tijmblaadjes toe.
  • Snijd de asperges in stukken van 1 cm en voeg die ook toe aan de pan met olie.
  • Als laatste snijd je de courgette in dunne plakken en voeg je deze bij de andere groente in de pan.
  • Bak de groente vervolgens gaar, dit duurt circa 10-15 min. De groenten zijn gaar wanneer ze een beetje glazig worden.
  • Giet de groenten af; dit gaat het beste boven een pan met een vergiet erbovenop. Laat goed uitdruppen. De olie giet je later over in een lege yoghurtemmer en kan bij het afval.
  • Klop in een bak de eieren los met peper en zout naar smaak.
  • Meng de uitgedrupte groenten nu met de eieren en de spinazie door elkaar en voeg het geheel weer in de koekenpan.
  • Laat de taart op laag vuur verder garen. Doe dit met een deksel erop en zonder te keren.
  • Stort de aspergetaart op een mooie plank en snijd punten in de gewenste grootte.

Serveertips voor aspergetaart

Deze aspergetaart kun je zowel warm als lauwwarm eten. Lekker om erbij te serveren zijn een knapperige salade, een schepje crème fraîche met kruiden en versnipperde kruiden. De taart is zowel als lunchgerecht als avondmaaltijd geschikt en snijd je hem in kleinere stukjes dan heb je ook een heel lekker borrelhapje. Past goed bij een wijntje of een biertje.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email