Tips om rozen in je tuin te snoeien – Tuinieren met Buitenleven
Het snoeien van rozenplanten zorgt voor de mooiste bloemen

Rozen snoeien in de tuin

Door elk jaar je rozen te snoeien, stimuleer je de plant om nieuwe bloemscheuten te maken. De tijd om dit te doen is aangebroken: half maart is de ideale tijd om je rozen een snoeibeurt te geven. Schenk je rozenplanten voldoende liefde en je krijgt er het ultieme symbool van de liefde voor terug.

Tips om rozen in je tuin te snoeien – Tuinieren met Buitenleven
Rozen groeien het beste op vruchtbare grond, zoals kleigrond

Voedselrijke grond

Rozen reageren goed op snoeien, zelfs een oude verwaarloosde rozenstruik zal na een snoeibeurt en een handje mest weer uitlopen en rijk bloeien. Nooit of niet snoeien zorgt voor houten, dikke takken die niet of nauwelijks bloeien. De rozenplanten groeien het beste op vruchtbare grond, zoals kleigrond. Zandgrond is minder rijk aan voedsel, maar je kunt ook deze bodem voedselrijk maken. Meng in het plantgat rozengrond, compost en eventueel stalmest, als je dat kunt verkrijgen.

Tips om rozen in je tuin te snoeien – Tuinieren met Buitenleven
Een goede set tuinhandschoenen is onmisbaar tijdens het rozen snoeien

Een scherpe schaar en goede tuinhandschoenen

Een scherpe snoeischaar is van groot belang. Om hem scherp te houden, leg je de schaar beter nooit op de grond. Even onmisbaar is een setje stevige tuinhandschoenen, zodat je jezelf niet verwondt. Tuinhandschoenen met latex zorgen ervoor dat de doorns niet door de handschoenen heen prikken. Heb je op het moment geen tijd om je rozenplanten te snoeien? Geen paniek, als je het begin april doet, komt het ook goed. De rozen bloeien dan wel wat later.

Leer meer over rozen snoeien

Het uitgebreide dossier over rozen snoeien lees in de tuinspecial Buitenleven 2019/3. Hierin tips over bemesting en snoeiadviezen van een ervaren rozenkweker. Ook geven we je advies over vijf verschillende, goede snoeischaren. Rozen snoeien is namelijk niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe het moet! Buitenleven 2019/3 ligt nog tot en met 18 april 2019 in de winkels. Volg je liever een cursus om snoeien te leren? Dat kan. Lees meer over snoeicursussen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email