Rozen snoeien: volg een cursus of lees ons dossier! – Buitenleven magazine
Wil je een bloeiende rozenstruik? Dan is het goed om vanaf half maart te gaan snoeien.

Rozen snoeien: volg een cursus of lees ons dossier

Vanaf half maart is de beste tijd om rozen te snoeien. Maar wil je in de zomer zo’n mooie romantische bloem uit eigen tuin aan iemand cadeau doen, dan heeft dat wel wat speciale aandacht nodig. Zo geldt er per rozengroep een eigen aanpak voor het snoeien. Speciale snoeicursussen bieden dan uitkomst. Of bekijk ons dossier in de tuinspecial van Buitenleven (2019/3), waarin je alles leest over deze geurende struiken.

Rozensnoeidagen

Omdat het snoeien van rozen best een lastige klus is, staan rozenkwekers en snoeideskundigen de komende tijd klaar met adviezen en tips. Zo zijn er rozensnoeidagen en kun je snoeicursussen volgen door het hele land. Misschien heb je zelfs wel een soort angst voor snoeien en ben je bang om het verkeerd te doen. Om dit te overwinnen geeft snoeideskundige Tinka Chabot van S-kwadraat snoeiadvies lessen hoe je je rozenstruiken een gezonde en natuurlijke uitstraling geeft.

Rozen snoeien: volg een cursus of lees ons dossier! – Buitenleven magazine
Rozen snoeien wordt gemakkelijker na het volgen van een cursus.

Snoeien voor biodiversiteit

Bij deze cursussen staat ook een ander belangrijk én actueel groen thema centraal: het creëren van een levendige tuin door de natuurlijke biodiversiteit te bevorderen. Samen met Wankja Ferguson, deskundige op het gebied van dagvlinders en bijen, geeft Tinka Chabot cursussen ‘snoeien voor de biodiversiteit’. Een natuurlijke manier van snoeien zorgt voor meer bloei en ruimte voor nestelplaatsen. Goed voor de insecten en daarmee andere dieren, zoals vogels en egels. Meer informatie over de cursussen, locaties en data vind je op de website van Vlinder er Bij.

Meer over rozen snoeien in het dossier

Test je grond, kies de juiste soort roos op de juiste plek, plantadvies, uitgebreide snoeitips met snoeiregels per rozengroep én uitleg over de beste snoeischaar: in ons dossier rozen snoeien lees je alles wat je moet weten om jouw rozenstruiken deze zomer in volle glorie te laten bloeien. Het dossier vind je in Buitenleven 2019/3, die valt 15 maart bij abonnees op de mat en koop je tot en met 18 april 2019 in de winkel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email