Snoeien kan tijdens de Natuurwerkdag
Snoeien kan tijdens de Natuurwerkdag

Samen werken in en voor de natuur

Snoeien, knotten, fruitbomen planten, houtafval afvoeren, hout zagen en poelen en randen van vennen vrijmaken van begroeiing. Dat zijn enkele van de werkzaamheden die je kunt uitvoeren tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 3 november.

Natuurwerken op 560 locaties

Tijdens de achttiende editie van deze grootste groene vrijwilligersdag van ons land kun je ditmaal op meer dan 560 locaties meehelpen om de natuur in je provincie te onderhouden, schoon te maken en te verfraaien. Andere activiteiten tijdens deze dag zijn wilgengrienden opschonen, herstellen van grafheuvels, een insectenhotel bouwen en gebieden winterklaar maken.

Behoud van natuur en landschap

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door de provinciale Landschapsbeheersorganisaties. Volgens hen draagt de inspanning van burgers, zowel jong als oud, bij aan het behoud van natuur en landschap. “Steeds meer mensen ervaren dat bewegen en groen een positieve weerslag hebben op de algehele gezondheid”, zo schrijven zij in een persbericht. “De combinatie van deze twee geeft een boost voor de deelnemer en het landschap.”

Geknotte knotwilgen in een natuurgebied
Geknotte knotwilgen in een natuurgebied

Ook in dorpen en steden

Hoewel de meeste werkzaamheden plaatsvinden in natuurgebieden (vooral het knotten van bomen), kun je op veel plaatsen ook aan de slag in buitengebieden, dorpen en steden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van een buurttuin of het groen vrijmaken van zwerfafval. Op veel plaatsen zijn er kinderactiviteiten, zodat je als gezin samen de handen uit de mouwen kunt steken.

Zoek locaties en activiteiten

Geïnteresseerden die alleen (of samen met familie, vrienden of buren) willen deelnemen aan de Natuurwerkdag, kunnen op de website van de organisatie alle locaties en activiteiten in de eigen buurt raadplegen. Ook meld je je hier aan om mee te doen. Je kunt ook terecht op Facebook en Twitter, #natuurwerkdag.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email