buitenleven-gazon

Tips voor een mooie mat

Tip 1: probleem Onkruid

Oorzaak: Te weinig voedingsstoffen

Onkruid gedijt goed op een bodem die weinig voedingstoffen bevat. Het is dan ook belangrijk om deze voedingsstoffen regelmatig toe te voegen in de vorm van gazonmest.

Oplossing: Regelmatig bemesten volgens een opgesteld bemestingsplan. Bemesten gaat het best met een strooiwagen of handstrooier, zodat het gelijkmatig verspreid wordt en er weer een mooie, dichte, groene grasmat ontstaat!

Tip 2: Probleem slecht groeiend gras

Oorzaak: Er is niet één duidelijke oorzaak.

Voor slecht groeiend gras. Te weinig zon, niet genoeg voedingsstoffen in de bodem of te veel onkruid: het kan allemaal een rol spelen. Gelukkig is de oplossing wél duidelijk.

Oplossing: Regelmatig maaien stimuleert de groei van een mooie, dichte grasmat. Tijdens de groeiperiode betekent dat: twee keer per week maaien. En buiten de groeiperiode: één keer per week.

Let op: tijdens droge perioden in de zomer kun je het beste een van de twee maaibeurten mulchen. Uhh, wat?! Mulchen. Maai in beide gevallen je gras niet korter dan 3,5 centimeter. (Dat mag op het oog hoor.)

Besproei je gras in droge perioden liefst iedere dag: in de avond (als de zon minder fel is), minimaal 30 minuten. Een extra mestbeurt en/of wat extra graszaad doet trouwens ook wonderen.

Tip 3: Probleem geen groen gras

Oorzaak: Honger

Het is heel simpel: je gras heeft gewoon honger. Of zin in iets lekkers, het is maar hoe je het wilt zien. Misschien komt het door het mooie weer, of is het uitgeput door dat zwembadje dat er net te lang heeft gestaan, of door heel iets anders. Maar wat de exacte oorzaak ook is, je gras heeft voedingsstoffen nodig. Nu!

Oplossing: Geef je gras waar het om vraagt: voeding. Bijvoorbeeld een stevige portie gazonmest met ijzer, en/of een lekkere dosis kalkkorrels. En blijf in de zomermaanden besproeien (wel iedere dag, liefst niet in de volle zon). Ook blijven maaien trouwens, want daarmee hou je je gras in topconditie!

Kijk op mooiemat.nl voor meer handige tips

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email