Een schutting van composiet is zeer duurzaam - Tuinieren met Buitenleven

Tips voor een nieuwe schutting

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met woodcomposiet.nl

Bijna elke tuin kan met succes worden omheind door een schutting, al is het maar vanwege het uiterlijk, je veiligheid of je privacy. Een correct geïnstalleerde schutting zal ook waarde aan jouw eigendom toevoegen, maar ook het materiaal waaruit de schutting is vervaardigd. Composiet schuttingen van woodcomposiet.nl zijn daarbij absoluut te overwegen en dit is waarom.

Het kiezen van het materiaal

Hoeveel slijtage moet je nieuwe schutting aankunnen? Heb je kinderen en/of dieren die mogelijk tegen je nieuwe schutting opklimmen of leunen terwijl ze in de tuin spelen? Ook het klimaat in Nederland is belangrijk in de keuze van het materiaal waaruit je schutting moet bestaan. Deze zeer belangrijke vragen aangaande de duurzaamheid van je nieuwe schutting moet je afwegen voordat je een besluit neemt. Er zijn vier materialen om uit te kiezen: hout, metaal, vinyl of pvc en het nieuwste materiaal op de markt vandaag: composiet.

Wat moet je weten over composiet?

Van alle samengestelde bouwmaterialen hebben terrasplanken ongetwijfeld aan het roer gestaan met een ware overdaad aan stijlen, patronen en kleuren van een groot aantal fabrikanten. De redenen voor de snelgroeiende populariteit van composiet terrasplanken zijn niet ver te zoeken. Simpel gezegd: terwijl het materiaal eruit ziet en installeert als echt hout, is het in werkelijkheid een revolutionair product dat niet rot, kromt of splintert, eenvoudig te installeren is en nooit hoeft te worden geverfd of beschermd (dat lastige jaarlijkse project wat altijd het geval is bij traditionele houten terrasplanken). En omdat het bestand is tegen weersinvloeden en kromtrekken, hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van rottende, ongelijkmatige of door insecten beschadigde planken. Ook de composiet schuttingen van woodcomposiet.nl hebben dezelfde eigenschappen.

Weinig onderhoud voor je omheining

Houten en metalen schuttingen zijn mooi, maar vergen heel wat onderhoud. Afhankelijk van hoe je je vrije tijd wilt besteden, zijn er zoals eerder gezegd andere materialen beschikbaar om uit te kiezen. Composiet schuttingen zijn het nieuwste soort schuttingen dat momenteel op de markt is. Het is een milieuvriendelijke optie, gemaakt van een combinatie van houtvezels en gerecycleerde kunststoffen. Composiet schuttingen lijken veel op de traditionele houten schuttingen met als bijkomend voordeel het lage onderhoud, zoals de vinylomheining. Dit type hek is de afgelopen jaren enorm gegroeid en de meeste hebben een garantie van 20 jaar of meer. Een composiet schutting is de duurste omheiningsoptie die beschikbaar is, maar als je op zoek bent naar een groen alternatief dat alle voordelen van hout en vinyl combineert, dan zijn de extra kosten de moeite waard.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met woodcomposiet.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email