Geranium: stoffig of supertrendy?

De geranium komt al uit grootmoeders tijd en heeft de laatste jaren een stoffig imago gekregen. Dat is niet terecht! De frisse zomerbloeier heeft meer talenten dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat de olie van de geurgeranium een natuurlijk bestrijdingsproduct is voor ongedierte? 

Dat is niet het enige voordeel van de diverse plant. Al in de achttiende eeuw sierden de schoonheden veel balkons, tuinen en woonkamers. En niet zonder reden!

geranium

5x wist je dat …

  • Sommige geraniums helende krachten hebben? De bevolking van Zuid-Afrika (waar de plant vandaan komt) gebruikte de wortels van de Kaapse geranium als geneesmiddel. Ze dachten namelijk dat de plant helpt bij aandoeningen aan de luchtwegen.
  • De beste geraniums tegen insecten die met citroen- en sinaasappelaroma’s zijn?
  • Geraniums de beste bloemkeuze zijn voor mensen zonder groene vingers? De plant is makkelijk te onderhouden. Met minimale tijd en moeite zullen ze gewoon bloeien!
  • De bladeren en bloemen van geurgeraniums eetbaar zijn? Ze smaken heerlijk bij vleesgerechten, toetjes en salades. Proef daarom eens de rozengeranium. Die voegt een subtiele twist toe aan pudding, jam of toetjes.
  • Een geranium wel vijf meter lang en tien meter breed kan worden?

geranium

 Foto’s en bron: www.pelargoniumforeurope.com

Overigens is de geranium niet de enige plant die onterecht een stoffig imago heeft gekregen. Ook met de Primula kun je hippe dingen doen!

0