Met deze 5 klimplanten is iedereen welkom

Wil je eens iets anders doen met die saaie voordeur? Zet er een klimplant naast. Die neemt vaak maar weinig ruimte in, maar heeft een groots resultaat. Buitenleven zet de mooiste op een rij.

Paarse trossen van de blauweregen.

Top 5 mooiste klimplanten:

  1. Blauweregen: bloeit met mooie paarse trossen en slingert zich uitbundig langs draden en steunpunten. Ideaal voor een muur die veel zon krijgt.
  2. Klimhortensia: de perfecte klimmer voor een schaduwmuur op het noorden. Kruipt zelfstandig met behulp van hechtwortels over de muur.
  3. Clematis: staat graag met zijn kop in de zon en met zijn wortels in de schaduw. Bloeit uitbundig.
  4. Klimrozen: geven je voordeur nét dat vleugje romantiek. Ze klimmen – ondanks wat de naam doet geloven – niet zelf. Daar zijn de slappe takken niet voor gemaakt.
  5. Klimop: de bekendste klimplant van Nederland, simpelweg omdat hij zo ongelooflijk effectief is; binnen no-time verandert hij een lelijke muur in een landelijk tafereeltje.

Meer over klimplanten

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige klimmers? In Buitenleven 2018/3 vind je alles over ze, bijvoorbeeld de bloeitijd, hoe je ze snoeit en de meest passende gevels. Het magazine ligt nog t/m 19 april in de winkel. Meteen bestellen, dat kan via onze shop.

Categorie Tuinieren