Weelderige vijvertuin, Nuenen, Fons Linders Tuinmeesters dingt mee voor de Tuin van het Jaar 2019
Weelderige vijvertuin, Nuenen, Fons Linders Tuinmeesters dingt mee voor de Tuin van het Jaar 2019

Stem mee voor de Tuin van het Jaar 2019

Eind februari maakt De Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) tijdens TuinIdee (21 t/m 25 februari 2019) de winnaar bekend van de achttiende editie van de Tuin van het Jaar verkiezing, verkozen door een vakjury. Van deze voor hoveniersbedrijven zeer prestigieuze prijs, is er ook een publieksprijs. Hiervoor kun je zelf stemmen op een van de genomineerde tuinen.

Meer waardering voor hoveniers

VHG behartigt de belangen van hoveniers, groenvoorzieners en andere ondernemers in het groen. Zo’n 1100 bedrijven zijn aangesloten bij de branchevereniging die een groene leefomgeving wil bevorderen. Met de publiciteit rond de competitie van Tuin van het Jaar wil VHG extra waardering oproepen voor het vakmanschap en de creativiteit van hoveniers. Een vakjury stelde afgelopen najaar een voorselectie samen van zes verschillende tuinen die elk op een eigen manier bijzonder zijn.

Geboetseerde bostuin, Bilthoven, Hendriks Hoveniers dingt mee voor de Tuin van het Jaar 2019
Geboetseerde bostuin, Bilthoven, Hendriks Hoveniers dingt mee voor de Tuin van het Jaar 2019

De genomineerden voor Tuin van het Jaar zijn:

  • Relax-terrastuin, Den Haag, Paul Casteleijn Hoveniers
  • Eclectische ingetogen villatuin, Valkenswaard, Somers Tuinen
  • Weelderige vijvertuin, Nuenen, Fons Linders Tuinmeesters
  • Geboetseerde bostuin, Bilthoven, Hendriks Hoveniers
  • Verenigde voortuinen in stijl, Rhenen, De Lingebrug hoveniers
  • ‘Citycandy’-tuin, Zwolle, Hoveniersbedrijf Ed Bijker en Jacqueline Volker Lifestyle adviseur

Een overzicht van de genomineerde tuinen vind je op de website van VHG.

Tuin van het Jaar 2019

Het was voor de zeskoppige jury geen gemakkelijke taak om deze voorselectie te maken. De juryleden beoordeelden diverse tuinen op ontwerp, vakmanschap, beplanting, de verhouding tussen groen en niet-organische materialen en de uitwerking van de aanvankelijke opdracht. Daarnaast is gekeken naar innovatie, duurzaamheid, creativiteit en het ondernemerschap tijdens het proces. Het resultaat is een selectie van zes bijzondere tuinen, die allemaal op een heel andere manier charmant zijn.

Stem mee voor de publieksprijs

Naast de vakjury, heeft ook het publiek een stem. Voor de publieksprijs van Tuin van het Jaar kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete tuin. Dit kan tot en met 14 februari 2019 17.00 uur. De winnaars van de landelijke competitie en de publieksprijs worden bekendgemaakt tijdens TuinIdee, 21 februari tot en met 24 februari 2019 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Meer informatie over TuinIdee vind je op de website ervan.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email