Win: boek over tuinieren

Iedere tuin heeft zo zijn eigen probleem. Kendra Wilson heeft alle tuindilemma’s op een rijtje gezet en voorzien van handige tips en foto’s in het boek: Mijn tuin is een parkeerplaats en andere design dilemma’s. Buitenleven mag 3 exemplaren weggeven! 

Angst voor tuinieren komt veel voor, volgens Kendra. Dat klinkt misschien vreemd, maar een groot aantal mensen weet weinig van hovenieren of het ontwerpen van de tuin en wordt bang bij het zien van alle Latijnse bloembenamingen. In haar duidelijke en handige boek helpt Kendra iedere tuinbezitter op weg.

Tuinproblemen

Het is niet makkelijk om een tuin in te richten én bij te houden. Er zijn een hoop problemen waar je tegenaan kunt lopen: je tuin dient ook als parkeerplaats of je hebt ál je geld in het huis gestoken. Het kan ook zijn dat je een hekel hebt aan tuinieren, de ruimte niet genoeg privacy biedt of simpelweg niet het juiste formaat heeft.

Winnen

Kendra bedacht voor ieder denkbaar probleem een oplossing en schreef het voor je op! Wij mogen 3 exemplaren van Mijn tuin is een parkeerplaats en andere design dilemma’s weggeven. Kans maken? Klik hier!

tuin

Tip

We mogen alvast één tip verklappen voor mensen met een tuin die van alle kanten inkijk heeft.

Als stadsbewoner ben je de koning rijk met een tuin, áls je het tenminste niet erg vindt dat iedereen je kan zien. Bedenk daarom hoe mensen beschutting zoeken tegen de zon en pas dit toe op nieuwsgierige blikken. Tip: kies voor een licht bladerdak van bomen, zoals de Japanse esdoorn (Acer palmatum) , de gewone magnolia (Magnolia x soulangeana) en de minder bekende Chinese vernisboom (Koelreuteria paniculata). Die filteren het zonlicht en zin ideaal om onder te eten, zonder dat je een parasol nodig hebt.

Heb je maar een klein binnenplaatsje? Kies dan voor bomen als de moerbei (Morus alba ‘Fruitless’), die grote brede bladeren heeft, óf ga voor lindes. Zo creëer je een dak van bladeren boven je hoofd. Een lust voor het oog, maar ook hartstikke handig tegen binnenkijkers.

Deze actie is een samenwerking met Uitgeverij THOTH.

1