“Zodra we over de drempel stapten, waren we verkocht”

De kastanjeboom naast de oude villa staat in volle bloei. Net als op de dag dat Mechteld en Hans Kriegman het huis voor het eerst zagen, nu vijftien jaar geleden. “Alsof we in Frankrijk waren aanbeland”, blikt Mechteld terug. “Een plaatje was het, zo onder die groene parasol van de kastanjeboom.” Er moest nog wel veel aan het huis – Villa Muze genaamd – gebeuren.

Villa_Muze3

Meteen verkocht
Het huis stond op dat moment echter niet te koop. Het stel woonde bovendien met veel plezier in een oud huis in Arnhem, samen met hun vier kleine kinderen. Tot ze de villa die zomer ineens in een krant zagen staan. Te koop. Mechteld:  “Ik weet het nog goed. We waren op het strand, zaten aan de boterhammen met zand. ’Als we gaan kijken, zijn we verkocht’, zeiden we tegen elkaar. Want we wisten: zodra we over de drempel stappen, zijn we in ons hoofd al aan het verbouwen. En precies zo is het ook gegaan.”

Villa_Muze3Zorgen laten gaan
Veel weten de bewoners niet over de geschiedenis van het pand. Wel dat het Villa Zorgvlied heette in de jaren dat het een pension was. “Hier kon men zijn zorgen laten vlieden”, zegt Mechteld lachend. “Ik stel me zo voor dat de gasten van het station werden opgehaald met een koetsje, want er staat een oud koetshuis in de achtertuin.”

Verder lezen?
Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Mechteld en haar man? In Buitenleven 2018/4 lees je het hele interview in Huisje boompje buitenleven, met interieurfoto’s van Villa Muze. Het magazine ligt nog t/m 24 mei in de winkel. Meteen bestellen, dat kan via onze shop.

Foto’s Trui Heinhuis en Hans Menop
Categorie Uncategorized