Behandel je haar eens met pompoenpulp met honing
Behandel je haar eens met pompoenpulp met honing

Vijf toepassingen van pompoen

Rond Halloween zijn de pompoenen niet aan te slepen. Behalve om mensen ermee de stuipen op het lijf te jagen, kun je deze vrucht voor talloze andere zaken gebruiken. Denk aan lekkernijen, zoals soep, taart, biscuits en pannenkoeken. Vijf andere originele toepassingen van de pompoen.

Masker en scrub

Je hebt mensen die smeren van alles op hun gezicht en lichaam, maar pompoenpulp scheelt al snel een bezoekje aan een huidspecialist of wellnesscentrum. De enzymen in de pulp (gekookt en gepureerd) rekenen kordaat af met dode huidcellen, terwijl de vitamines en zink zorgen voor een glad en fris resultaat.

Haarconditioner

Genoeg van experimenteren met eieren, bier, wijnazijn en ochtendurine? Probeer eens een mengsel van pompoenpulp en honing voor het bestrijden van saai, droog of kroezelig haar. In de spiegel kijken was nog nooit zo spannend.

Bier- en wijnkoeler

Je hoeft heus geen notoire alcoholist te zijn om een pompoen te gebruiken als bier- en wijnkoeler. Neem een groot, rond exemplaar, snijd een derde van de bovenkant, schraap hem leeg en vul hem met ijs.

Een pompoen kan prima als vaas dienen voor een mooi boeket
Een pompoen kan prima als vaas dienen voor een mooi boeket

Bloempot

Dezelfde werkwijze kun je volgen voor het maken van decoratieve bloempotten. In dit geval vervang je het ijs door voedzame potaarde. Een pompoenpot staat erg gezellig op tafel, bijvoorbeeld tijdens het nuttigen van pompoenbier en pompoenchips.

Pompoenzadenkunst

Als je de verwijderde pompoenzaden niet in de grond stopt of aan je varkens, kippen of vogels voert, kun je ze laten drogen en zelf opeten. Maar je kunt ze ook dopen in verschillende kleuren waterverf en er een kunstwerkje van maken. En ze zijn handig om kinderen ermee te leren tellen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email