bloemen

Welk boeket bloemen past bij jouw interieur?

Advertorial

Nu de warmste dagen van het jaar weer achter ons liggen en de temperaturen aan het dalen zijn, ben je waarschijnlijk minder vaak in de tuin of op het balkon te vinden. En dat is jammer, want wat is er mooier dan genieten van het heerlijke weer tussen bloeiende bloemen?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de natuur naar binnen te halen, bijvoorbeeld door een mooi boeket bloemen te kopen. Want ook in september kun je nog volop genieten van prachtige boeketten met zonnebloemen, germini’s, chrysanten, anjers, limonium, lisianthus, rozen, leeuwenbekken en alstroemeria’s.

Maar welke soorten bloemen passen er eigenlijk het beste bij je interieur? Hierbij een korte gids om je te helpen bij je keuze voor een boeket.

Landelijk interieur
Woon je in een landelijke omgeving of heb je jouw huis ingericht met een een typisch landelijk interieur? Dan moet je er goed op letten dat de bloemen perfect passen bij jouw woonaccessoires. Vooral bloemen met zachte kleuren zoals wit, ivoor, grijs en lichtblauw zullen het goed doen in jouw interieur. Tip: zorg voor een extra natuurlijk effect door te kiezen voor een boeket met veel bladgroen.

Klassiek interieur
Bevat jouw interieur veel klassieke kenmerken? Dan zullen bloemen in de kleuren rood, goud, zilver en paars hier goed passen. Rozen, anjers en lelies zijn klassieke bloemen die het goed doen in combinatie met klassieke boeketten. Kies voor een stijlvolle vaas die niet te opvallend is, zodat het uiteindelijk toch gewoon om de bloemen gaat.

Modern interieur
Strakke meubels, lichte muren, verlichting en weinig woonaccessoires zorgen voor een moderner interieur. Bloemen zijn hier een dankbare brug naar de natuur, kleur en meer organische vormen. Wanneer je een moderner interieur hebt, zijn springerige wilde veldbloemen in verschillende vrolijke kleuren een gegarandeerde eyecatcher in huis.

Romantisch interieur
Tot slot het romantisch interieur. Deze stijl staat, zoals de naam al doet vermoeden, bekend om de warme en liefdevolle kleuren, zoals rood, bruin, paars en roze. Boeketten in pastelkleuren zijn dan het meest op hun plek. Kies voor een vol boeket met groot gevormde bloemen, zoals bijvoorbeeld rozen en hortensia’s.

Mooie boeketten kun je vinden bij je lokale bloemist. Zij kunnen helpen bij het samenstellen van een boeket. Ook kun je makkelijk bloemen online bestellen, dit kan bijvoorbeeld bij Greetz bloemen. Handig is dat daar de boeketten te filteren zijn op stijl, soort bloemen en type (zoals klassiek en modern).

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greetz.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email