Olifanten in de rivier

WFFR: festival vol natuurfilms

Maar liefst tachtig recente natuurdocumentaires zijn te zien tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) dat van 24 tot en met 28 oktober 2018 voor de vierde keer wordt gehouden. Marianne Thieme, fractievoorzitter van Partij voor de Dieren, opent het festival in filmtheater Cinerama. De openingsfilm is het Zuid-Afrikaanse Stroop.

Schoonheid van de natuur

De natuurfilms uit binnen- en buitenland tonen met prachtige beelden de schoonheid van de natuur, maar ook komt regelmatig de relatie tussen mens en natuur aan bod. Het aanbod is breed: van de jongste documentaires van David Attenborough tot WAD, de nieuwste film van Ruben Smit.

Veel premières van natuurfilms

Andere vertoningen zijn Yasuni Man, over de last die het Waorani-volk in het Amazonegebied heeft van missionarissen en oliemaatschappijen, Jane Goodall – Saving Paradise Islands, over natuurbescherming op drie eilanden voor de kust van Tanzania, en Ranger and Leopard, een Iraanse film over de Perzische panter. Veel films waren nog niet eerder in ons land te zien, zoals Forest Hope van Jochem van Rijs. Die gaat over de Nederlandse olifantenspecialist Antoinette van de Water.
Tijdens het grootste natuurfestival van Nederland kunnen bezoekers van gedachten wisselen met filmmakers en zijn er lezingen rond natuurbescherming en de productie van natuurfilms. Dit jaar ligt de focus op wildlife crime: een aantal documentaires richt zich op de grote bedreiging voor het voorbestaan van dieren als de olifant en de neushoorn.

WFFR is bewustwording, ook voor kinderen

WFFR is ook bedoeld voor kinderen, zeker omdat het festival in de herfstvakantie valt. Bijna elke dag zijn er films speciaal voor de jeugd, zoals de 3D-film Backyard Wilderness, over de 12-jarige Katie die vlak bij het bos woont en ontdekt dat er meer is in het leven dan wifi. Op zaterdag en zondag zijn er films voor de allerkleinsten.

Prijs voor beste film

Net als elk zichzelf respecterend filmfestival heeft het WFFR een prijs voor de beste films. De zogenoemde Flamingo Awards voor beste film, beste jeugdfilm, beste VR-film en beste awareness-film worden zaterdag 27 oktober uitgereikt. Meer info over programma en kaartverkoop vind je op de website van WFFR.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email