Orchideeën in een samengesteld boeket.
Orchideeën in een samengesteld boeket.

Zo style je een orchidee

Er zijn bloemen die fijn zijn om naar te kijken, aan te ruiken en waarmee je je interieur een ander aanzien geeft. Woensdag 5 september kun je in The Studio by Wicked Grounds in Amsterdam orchideeën stylen. Onder het genot van een lunch ontdek je op welke manieren dit kan. Ook krijg je volop ideeën over welke van de circa 25.000 soorten orchideeën in jouw interieur passen en leer je hoe je deze bloemen happy en fit kunt houden.

Makkelijk te onderscheiden

De orchidee werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof Theophrastus. Ruim tweeduizend jaar later vinden veel mensen dat de bloem er soms een tikkeltje vreemd uitziet. Door de tijd heen hebben veel soorten zich namelijk aangepast aan bepaalde dieren, voornamelijk insecten. De bloem van een orchidee is daardoor vaak gemakkelijk te onderscheiden van de meeste andere bloemen, want ze is opgebouwd uit drie kelkbladen en drie kroonbladen. Het middelste kroonblad wijkt af qua vorm en grootte, zodat insecten eenvoudiger het centrum van de bloem kunnen bereiken.

Orchideeën hangend in een mandje.
Orchideeën hangend in een mandje.

Stylinggids orchideeën

Deelnemers aan de bijeenkomst in Amsterdam kunnen een uitgebreide stylinggids raadplegen. Volgens de samenstellers kun je met gekleurde orchideeën pit toevoegen aan je interieur. Als je colorblocking misschien te heftig vindt, kun je voorzichtig beginnen met het plaatsen van een witte Dendrobium voor een schilderij met één felle kleur.
Vervolgens kun je het zo gek maken als je wilt. Hang je orchidee eens gewoon op zijn kop. Laat ze eens lekker schommelen of zet een aantal exemplaren uitgekiend in een industriële omgeving. Vooral romantische personen kunnen veel inspiratie opdoen met het stylen van orchideeën. Bel voor meer informatie over de workshop met Carolijn Pennings op 070 3121070.

Veelzijdige orchidee

De orchidee staat momenteel in bredere belangstelling. Stichting Bloemenbureau Holland is een promotiecampagne gestart: ‘Show who you are’. Het doel is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de orchidee.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email