alcoholvrije

Zomers en alcoholvrij

De zomer komt eraan, dat voel, ruik én zie je aan alles. Tijd om met een verfrissend drankje in de tuin of op het terras te zitten. En omdat niemand zin heeft in een kater, laten wij zien dat het ook alcoholvrij kan.

Eva Derndorfer en Elisabeth Fischer maakten het boek Alcoholvrije dranken met een reden. Ze zaten samen bij een diner waar iedere gang met een bepaald soort wijn werd geserveerd. En iedereen die geen alcohol dronk, moest genoegen nemen met een glaasje water of vruchtensap. Dat moet anders, dachten ze.

In hun boek verzamelden ze daarom interessante, nieuwe en verfrissende mocktails, bieren, wijnen, smoothies en sapjes zónder alcohol. Wij geven je alvast een paar tips om vanavond zelf een lekker alcoholvrij drankje op tafel te zetten.

Het gebruik van anijs wekt de eetlust op en vervolgens stimuleert het aromatische kruid te spijsvertering.

alcoholvrij

4x alcoholvrij voordeel

MUNT verkoelt, GROENE THEE verkwikt, MELOEN verfrist en BESSEN zorgen voor vitaminen

alcoholvrij

Alcoholvrije dranken – Eva Derndorfer en Elisabeth Fischer
€ 24,95 – Uitgeverij Deltas

5x zingtuigtips

  • Drink met je OGEN! Zorg voor roodtinten, oranje, geel, lila of knalgroen in je glas, die kleuren zien er niet alleen mooi uit, maar zijn vaak ook hartstikke gezond. De manier waarop je een drankje serveert, doet ook veel: zorg voor een fraai en feestelijk glas.
  • Onze NEUS speelt een grote rol als we drinken. De mondholte en neus zijn sterk met elkaar verbonden. Door met kleine slokjes van een drankje te genieten en je neus iedere keer dichtbij het glas te brengen, komen de aromastoffen naar het reukslijmvlies van de neus. Kies voor ingrediënten als aardbei, vlierbloesem, munt of anijs.
  • Logisch: je proeft het meest met je MOND. Je ervaart smaak optimaal door een slokje kort in je mond te houden en niet meteen door te slikken. Draai de vloeistof rond in je mond, zoals de échte wijnkenners dat ook doen.
  • Ook je HUID draagt bij aan de smaakervaring. Met je tong of gehemelte kun je verfrissing, warmte en prikkelingen voelen. Menthol in pepermunt stimuleert bijvoorbeeld de koudereceptor en werkt verkoelend, ook al is het drankje dat zelf niet. Speel ook eens met gember of peper, die kruiden wekken een interessant en prikkelend gevoel op.
  • Gebruik je OREN! Als je een glas oppakt en je hoort de ijsblokjes klingelen, kan dat een zomers gevoel teweegbrengen.

Geen kookinspiratie? Bekijk hier een heerlijk recept uit De smaak van Sicilie.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email